Ondernemer Centraal juni 2020Femke van Cappelle (26) van Faim Advies ©Sjors Evers
  • Wat: Faim Advies
  • Wie: Femke van Cappelle (26)
  • Sinds: zomer 2016
  • Website: faimadvies.nl

Wat doe je en hoe vernieuwend is dat?
Ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik help teams vanuit de gedragskant in doelgericht samenwerken. Wat ik vaak doe is het team uit hun standaard omgeving halen. Hier in Emmeloord maak ik bijvoorbeeld gebruik van de kas bij Deelwerk NOP. Werknemers gaan daar met opdrachten aan de slag, waardoor ik kan vaststellen wat de dynamiek is in het team.

Wie zit er op je advies te wachten?
Dat zijn vaak groeiende organisaties die klaar zijn voor een volgende stap, net een team hebben samengesteld en niet goed weten hoe ze dat team kunnen structureren. Van een farmaceutisch bedrijf tot een GGZ-instelling en van een installateur in zonnepanelen tot een gemeente.

Wat is je businessmodel?
We starten met een kort traject, het team komt dan één keer bij mij langs op één van die gave locaties. Daaruit volgen dan vaak een aantal aanknopingspunten om beter doelgericht samen te werken. Naar gelang de vraag blijft mijn aandeel beperkt tot die activiteit of ik ga vanuit die positie nog intern bij het bedrijf aan de slag.

Hoe kwam je erachter wat bij je past?
Ik ben meteen na mijn afstuderen via ZomerOndernemer voor mezelf begonnen. Maar hoe ik ben gestart, is niet hoe het er nu voorstaat. Gaandeweg leer je wat wel en niet bij je past. Deze focus helpt om beter te worden in het vak en klanten beter te helpen.

Wat levert het jou op?
Niet alleen een fulltime baan en een goed inkomen, maar ook heel veel inspiratie en energie.

Waar sta je over 5 jaar?
Dan zou het mooi zijn als er een team van mensen om me heen staat waarmee ik samenwerk, zodat we teams vanuit verschillende invalshoeken kunnen begeleiden in doelgericht samenwerken.

Waar ga je van glimlachen?
Het ‘o ja’-gevoel. Als ik met een team aan de slag ben en we samen ontdekken hoe het in elkaar steekt.

Wat is je valkuil?
Dat ik teveel ideeën heb en dan een keuze moet maken. Dat is wel een uitdaging, maar ik merk dat ik daar nu al veel strakker in sta.

Wat heb je nog nodig?
Locaties waar ik terecht kan om met teams aan de slag te gaan. En ik ben nog steeds een netwerk om me heen aan te bouwen waar ik met inhoudelijke vragen terecht kan of mee kan brainstormen. Het uitbreiden van mijn netwerk houdt nooit op.