De logistieke sector in de Noordoostpolder en Urk heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen om personeel op te leiden. In Logistiek NOP bundelen allerlei toonaangevende bedrijven in deze branche hun krachten en bieden mensen die een BBL-opleiding doen een speciaal leerwerktraject aan.

Initiatiefnemers van Logistiek NOP zijn Mulder Transport, Vebatrans, Van Staveren en Koopman International. In het initiatief wordt samengewerkt met verschillende ROC’s en een rijopleider. Studenten hebben de mogelijkheid om een heftruck- of reachtruckcertificaat te halen, kunnen altijd rekenen op een BBL-plek bij de deelnemende bedrijven en krijgen meteen een baangarantie en inkomen tijdens hun opleiding.
Ze kunnen worden opgeleid tot bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur, logistiek medewerker, heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur, teamleider, planner of manager.

Binnen Logistiek NOP krijgen BBL-studenten persoonlijke begeleiding waarin zij centraal staan. En ze kunnen rekenen op een uitdagende en passende leerwerkplek in de Noordoostpolder of op Urk. Daarnaast zijn er meerdere kijkdagen bij de bedrijven die meedoen.

Logistieke ondernemers uit de polder die een leerwerkplek kunnen en willen bieden voor dit initiatief, kunnen zich aanmelden via logistieknop.nl.