Gevestigde ondernemers zijn dik tevreden over het ondernemersklimaat in Noordoostpolder. Zonder hen was de gemeente niet de meest mkb-vriendelijke van Flevoland geworden. Zaak is die tevredenheid ook uit te dragen.

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland. Het is een tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt. Na twee keer als derde van de provincie te zijn geëindigd, werd Noordoostpolder in oktober van dit jaar nummer één. ,,Politici en ambtenaren zijn vaak in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers, zoals de BAN. Dat wordt duidelijk gewaardeerd’’, concludeert Hans Bakker, regiomanager van MKB Midden, ,,De gemeente wordt als vriendelijk ervaren’’. Verbeterpunten liggen volgens de uitkomsten van het onderzoek op het vlak van vergunningverlening en snelheid van werken. Wethouder Economische zaken Hans Wijnants begrijpt dat: ,,Als ondernemer vond ik zelf ook dat besluiten snel moesten worden genomen. Daarom is er sinds kort ook de mogelijkheid van een flitsvergunning’’. Ook op het onderdeel imago scoort Noordoostpolder minder, maar hier ligt voor de ondernemers tevens een taak, vindt Bakker: ,,Het gaat om het uitdragen van het product ‘Noordoostpolder’. Vertel elders wat er goed is en laat in promotionele zin ook zien dat je als bedrijf uit de Noordoostpolder komt’’. Wijnants is ingenomen met de uitkomst van de verkiezing en stelt dat het imagoprobleem gecompenseerd wordt door de tevredenheid onder de ondernemers: ,,Wie hier eenmaal gevestigd is, wil hier graag blijven. Met deze ondernemers als ambassadeur bouwen we samen aan het nieuwe platform NOPpedia dat ons imago moet versterken’’.

 

Leden MKB en BAN feliciteren gemeente Noordoostpolder met titel ‘MKB-vriendelijkste gemeente Flevoland’. (foto: gemeente Noordoostpolder)