[sei·zoen (het; o; meervoud: seizoenen) 1jaargetijde 2 deel van het jaar dat door iets gekenmerkt wordt of voor iets geschikt is: het warme seizoen; visseizoen, voetbalseizoen]

Ik geniet van de wisselende seizoenen. Het maakt dat ik voelbaar ervaar hoe de omgeving overgaat van het ene naar het andere seizoen. De herfst en winter brengen hele andere elementen met zich mee, waarvan je de charme wel moet willen inzien. Niet iedereen houdt van de kortere dagen. Voor mij houden ze een andere mindset in die nodig is om je weer voor te bereiden op het nieuwe jaar.

Afgelopen jaar voelden de seizoenen anders aan. Wat gebruikelijk was, bleek niet meer zoals we gewend waren. Bij voortduring blijft het zaak om de koers tijdig te verleggen aan veranderde omstandigheden.
Dat hoort ook bij ondernemerschap en als gemeente doen we ons best om dat ook snel te doen. Ons speelveld is voortdurend aan verandering onderhevig. Soms worden de regels tijdens het spel aangepast, omdat er onvoorziene opgaven voor ons liggen. Maar dat doen we wel altijd graag samen.
Als gemeente willen we de voorwaarden scheppen voor onze inwoners en bedrijven om in de Noordoostpolder optimaal te kunnen werken, wonen en te recreëren. Samen hebben we een mooi en trots verhaal te vertellen. Bij ieder domein, zoals de toeristische sector, het nieuwe en groene wonen, de kracht van de maakindustrie en agrarische sector, hoort een passende benadering en boodschap.
Samen met stakeholders hebben we de afgelopen maanden het Strategisch Marketingplan voor de gebiedsmarketing van de Noordoostpolder opgesteld. Dat gaat onze inwoners en onze ondernemers helpen de juiste doelgroep te benaderen met het passende verhaal.
We staan aan de vooravond van het vertalen van de strategie in een aansprekende campagne om gezamenlijk met veel enthousiasme uit te dragen. Ook denken we na over een geschikte organisatievorm die daarbij helpt. Zonder dat het een zaak is van alleen de gemeente, maar juist van ons allemaal.
Vooruitlopend hierop mag u gerust vertellen dat wij jaar op jaar de MKB-vriendelijkste gemeente van de Regio Zwolle zijn en dit jaar zelfs op de vierde plaats staan in Nederland. Een mooi visitekaartje van de Noordoostpolder. Dank voor deze waardering, We realiseren ons dat adel verplicht en zullen dus daar keihard aan blijven werken.

Hans Wijnants

Hans Wijnants
Wethouder