De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 250 Buitengewone Werkgevers. Cynthia Klomp (37) uit Creil vertelt over haar ‘nieuwe kans’, die ze via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Waarom een nieuwe kans?
‘Door omstandigheden was ik in de bijstand terechtgekomen vorig jaar. Ik wilde wel graag weer aan de slag, maar door corona was dat heel lastig. Toen kwam ik in contact met de WerkCorporatie en die hielpen mij op weg.’

210904OC-NieuweKans-(CynthiaKlomp)

Wat deden ze precies om je vooruit te helpen?
‘Ik had contact met Katja Still en zij luisterde heel goed naar wat ik wilde. Ik heb eerder een opleiding in de zorg gedaan en wilde daar graag verder mee. Zij stelde voor om dan de opleiding tot helpende in de zorg te gaan doen. De WerkCorporatie heeft die voor mij bekostigd. Daar was ik heel blij mee, ik wilde zo graag weer aan de slag.’

En toen ging het snel, toch?
‘Ja, ik had voor de opleiding een stageplek nodig en mijn buurvrouw werkte bij Het Pluspunt in Creil. Ze vond dat ook wel iets voor mij, dus ik ben op sollicitatiegesprek gegaan bij eigenaresse Nicole Schroe. Dat klikte en ik kon er beginnen.’

Wat doe je daar precies?
‘Het Pluspunt is een gezinshuis in een boerderij bij Creil voor kinderen tot 18 jaar oud, die door omstandigheden even niet meer thuis kunnen wonen. We bieden ook dagbesteding voor jongeren en begeleid wonen voor volwassenen, die nog niet op eigen benen kunnen staan. Ik werk met de kinderen en met één bewoner. De kinderen help ik met alles wat nodig is, we geven ieder kind wat hij nodig heeft. Ze mogen bij ons kind zijn op hun eigen, unieke manier. Daarnaast zijn we agressieregulatietrainingen aan het ontwikkelen met outdoor-activiteiten. De bewoner help ik met huishoudelijke taken en het plannen van de dagen. We hebben bijvoorbeeld net een weekrooster gemaakt.’

Het moet soms heftig zijn. Wat haal je uit je werk?
‘Tuurlijk, het is soms pittig. Maar je krijgt er heel veel waardering voor terug. Dat vind ik heel mooi. En ik ga nu een nieuwe opleiding doen via de WerkCorporatie en mag het praktijkdeel doen bij Het Pluspunt. Ze hebben veel vertrouwen in mij en dat voelt fijn. Ik zit daar op mijn plek.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.