Ondernemer Centraal december 2018

Ondernemers met exportplannen kunnen in aanmerking komen voor een SIB-voucher. Samen met een coach werken ze dan toe naar een concreet actieplan.

Met Starters International Business (SIB) helpt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten. Een ondernemer die bereid is tijd en geld te investeren, maar geen of weinig ervaring heeft komt in aanmerking voor een coaching voucher. Het coachtraject van gemiddeld vier maanden wordt uitgevoerd door een adviseur van een private organisatie. TradeOffice is een onafhankelijk steunpunt van Kennispoort Regio Zwolle. Gemeente Noordoostpolder is hierbij aangesloten, dus kunnen ondernemers uit Noordoostpolder gebruik maken van de diensten van Kennispoort.

De ondernemer kiest zelf met wie hij wil samenwerken. In drie tot vijf sessies doorloopt hij samen met de coach een aantal stappen.
Ze stellen eerst vast wat kansrijke exportmarkten kunnen zijn. Dit op basis van de ambitie van de ondernemer en het onderscheidend vermogen van zijn product of dienst en onderneming. Vervolgens wordt nader onderzocht hoe aantrekkelijk die markten werkelijk zijn. Tot slot wordt een inventarisatie gemaakt van actiepunten waarmee de ondernemer zelfstandig aan de slag kan.

Voor meer informatie: www.tradeoffice.nl en www.rvo.nl