Het digitale platform waar bedrijven, gemeente en onderwijs in Noordoostpolder elkaar weten te vinden, is deze zomer klaar voor gebruik.

Het online platform met de werknaam NOPpedia moet vraag en aanbod van ondernemingen uit Noordoostpolder bij elkaar brengen. Om het gemeentelijke aanbestedingsbeleid beter in beeld te krijgen, is het ook nodig dat bedrijven zichzelf op een goede manier weten te profileren. De stichting NOPpedia, met daarin vertegenwoordigers van Bedrijven Actief Noordoostpolder en Ondernemersvereniging Groendorpen, realiseert en onderhoudt de portal. In opdracht van de stichting wordt momenteel door lokale ondernemers aan het platform gebouwd. De gemeente heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld.

Via het platform kunnen bedrijven online heel laagdrempelig laten zien waar ze goed in zijn, wat ze zoeken en wat ze kunnen bieden. Door bedrijven en ondernemers te verbinden en in contact te brengen met elkaar moet er meer werk en daarmee werkgelegenheid in Noordoostpolder blijven.

Wethouder Hans Wijnants: ,,NOPpedia past helemaal in deze tijd. Naast fysiek kunnen ondernemers elkaar straks ook digitaal ontmoeten, en zo een community vormen. Maar ook het onderwijs en de gemeente zullen te vinden zijn op het platform, om kennis en opdrachten uit te wisselen en stageplaatsen te regelen. NOPpedia is daarmee een belangrijk symbool voor de goede samenwerking in Noordoostpolder’’.

Als NOPpedia in gebruik is, is het een bron van informatie voor alle inwoners van Noordoostpolder. Het geeft immers een goed overzicht van producten en diensten van eigen bodem.