Door de invoering van de Omgevingswet hanteert de gemeente Noordoostpolder per deze maand een bestemmingsplanstop. Dat betekent dat er vanaf nu geen nieuwe aanvragen voor bestemmingsplanwijzigingen meer worden aangenomen. In plaats daarvan kan in veel gevallen een omgevingsvergunning worden aangevraagd.
 
De Omgevingswet wordt naar verwachting op 1 januari ingevoerd. Aanvragen voor een bestemmingsplanwijziging die na september worden ingediend, kunnen daarvoor niet meer op tijd ter inzage worden gelegd.
Daarom moeten ze worden omgebouwd tot een wijziging van het omgevingsplan en dat kost tijd en geld. Er gelden voor de Omgevingswet namelijk andere regels.
Plannen die afwijken van het bestemmingsplan, kunnen vaak ook worden gerealiseerd met een omgevingsvergunning. En dus wordt per 1 september zo’n vergunning aangevraagd in plaats van een bestemmingsplanwijziging.
Als een omgevingsvergunning geen optie blijkt te zijn, begeleidt de gemeente het project in overleg met de aanvrager op een andere passende wijze. Vragen over dit onderwerp? Laat het ons gerust weten. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden voor uw plannen in de Noordoostpolder.