Wie ben je en wat voor werk doe je?
Mijn naam is Vera Gomes en ik kom uit Portugal. In 2002 ben ik naar Nederland gegaan voor werk en sindsdien woon ik hier in Noordoostpolder. Ik ben 38 jaar en alleenstaande moeder van drie kinderen. Sinds vorig jaar april werk ik bij kwekerij Tesselaar Alstroemeria in Luttelgeest.

Wat deed je hiervoor?
De eerste jaren in Nederland heb ik veel seizoensarbeid gedaan in de bloembollen- en fruitteelt. Toen ik kinderen kreeg, ben ik gestopt met werken. Maar na mijn scheiding in 2014 heb ik weer werk gezocht. Ik had al gauw huishoudelijk werk, maar dat waren te weinig uren om van rond te komen. Omdat ik voor bijstand naar de gemeente moest, heeft de gemeente me voor werk naar de WerkCorporatie gestuurd en zo ben ik bij Tesselaar terechtgekomen.

Vera Gomes

Hoe heeft de WerkCorporatie je geholpen?
Dat was een hele goede begeleiding. Ik leerde onder andere een cv maken. En bij het eerste sollicitatiegesprek ging Lyan van de WerkCorporatie mee. Zij legde onder meer uit waarom ik alleen maar parttime kon werken. En na die tijd kwam ze af en toe langs om te vragen hoe het gaat en of ik het werk leuk vind. Dat vond ik wel heel fijn.

Hoe bevalt het werk?
Prima, ik vind het heel leuk werk. Mijn werktijden zijn zo ingedeeld dat ik thuis ben als de kinderen thuis zijn. Dat vinden ze bij Tesselaar geen probleem, er zijn meer parttimers aan het werk. De werksfeer is heel goed, iedereen is vriendelijk en Tesselaar zorgt heel goed voor ons. Bijvoorbeeld als het warm is, wordt er onder het werk wel eens ijsje rondgebracht. En normaliter hebben we jaarlijks een barbecue en regelmatig een hapje en drankje na het werk, maar vanwege corona gaat dat nu natuurlijk niet.

Wat heeft het je gebracht?
Onafhankelijkheid, ik wil mijn eigen geld verdienen. Ik zou het anderen ook adviseren die bijstand krijgen. Praat met de gemeente en dan sturen zij je naar de WerkCorporatie. Zonder hun hulp was het voor mij lastig geweest om passend werk te vinden.

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.