De Duurzaamheidsaward wordt jaarlijks toegekend door de stichting Pioniers van de Toekomst. Een prijs bedoeld om recente milieuvriendelijke, grondstofbesparende en toekomstbestendige initiatieven te stimuleren.

De pioniers roepen iedereen op nominaties in te dienen. Dat kan ook gaan om innovatieve producten of diensten van bedrijven of instellingen. Voordrachten moeten passen binnen de thema’s van de Pioniers van de Toekomst. Een onafhankelijke jury kiest hieruit een top-3. Het publiek bepaalt vervolgens door stemming wie van die drie de winnaar wordt. De prijs wordt normaliter uitgereikt tijdens het duurzaamheidssymposium in oktober. Vanwege de COVID-19-maatregelen wordt er dit jaar geen symposium gehouden. In plaats daarvan brengen de pioniers een krant uit gericht op het thema ‘Duurzame Poldersamenleving’. In die krant wordt ook de winnaar van de Duurzaamheidsaward bekendgemaakt.

Voor meer informatie: pioniersvandetoekomst.nl. Nominaties kunnen worden ingediend tot en met 30 september 2020 via: info@pioniersvandetoekomst.nl.

Pioniers van de Toekomst