De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 300 Buitengewone Werkgevers. Miranda Asselman (53) uit Emmeloord vertelt over haar ‘nieuwe kans’, die zij via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Waar werk je?
‘Ik werk via de ART Groep uit Emmeloord sinds een jaar in de bedrijfskantine van de vuilniswagenfabrikant GeesinkNorba in Emmeloord. Hier run ik de kantine samen met een collega. We bakken broodjes af, beleggen ze, maken verse soep, zorgen dat de vitrines goed gevuld zijn en ruimen op en maken schoon als de lunchpauze voorbij is.’

Dat klinkt als een afwisselende baan
‘Dat is het ook. Ik doe eigenlijk alles wat bij de keuken hoort, dus ook de voorraden bestellen en de kassa bedienen. Geen dag is hetzelfde en je bent steeds lekker bezig. Dat is ontzettend goed voor mij, je moet mij niet de hele dag achter een bureautje zetten op een stoel.’

Nieuwe Kans Miranda Asselman (eigen foto)

Dus je hebt het naar je zin?
‘Ja enorm. Het bevalt me hier heel goed. Niet alleen omdat ik het werk heel leuk vind om te doen. Iedereen bij Geesink heeft me ook met open armen ontvangen, dat voelt fijn. Het contact met de mensen die hier werken is hartstikke leuk. Nu ik hier een jaar zit, leer je elkaar ook steeds beter kennen.’

Hoe ben je bij de Werk-Corporatie terechtgekomen?
‘Ik zat na een verbroken relatie enorm in de put, raakte mijn baan kwijt en kwam in de bijstand terecht. De WerkCorporatie hielp me weer aan werk. Ik heb via hen van alles gedaan. Mijn jobcoach hield bij het zoeken naar banen steeds heel goed rekening met mijn wensen. Maar dat was nog best lastig. Mijn hart ligt bij werken in de supermarkt, maar dat was gezien mijn leeftijd niet haalbaar.’

Toen kwam Geesink op je pad
‘Ja, gelukkig wel. Dit lijkt een beetje op werken in een supermarkt, maar dan met nog allerlei extra’s. Ik vind het zó leuk, dat ik altijd al om 7.50 uur begin, terwijl ik er eigenlijk pas om 8.30 uur hoef te zijn. Dan bereid ik alles al voor. Ik werk vier dagen in de week en ben rond een uur of 14.00 uur altijd klaar.’

Is dit een blijvertje?
‘Wat mij betreft wel. Ik heb nu een halfjaarcontract en dat wordt straks hopelijk verlengd. Op de achtergrond begeleidt de WerkCorporatie me nog steeds, dat vind ik heel fijn. Als het nodig is, kan ik altijd bij ze terecht.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.