De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 300 Buitengewone Werkgevers. Ricardo Dijksman (24) uit Emmeloord vertelt over zijn ‘nieuwe kans’, die hij via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Hoe kwam je bij de WerkCorporatie terecht?
‘Ik verhuisde vanuit Ermelo naar Emmeloord en zocht werk, omdat ik anders in de bijstand terecht zou komen. Ik vond het alleen heel moeilijk om zelf bedrijven te benaderen en te solliciteren. Een cv en sollicitatiebrief schrijven, vond ik ook lastig. Bovendien zat ik na corona drie maanden thuis, omdat ik nog erg lang klachten bleef houden. Dat maakte het ook wat moeilijker. De WerkCorporatie ondersteunde me.’

Wat deden ze precies?
‘Na de intake wisten zij een beetje wat ik kon. Ik moest daarna zelf drie werkplekken uitzoeken en toen legden zij het contact. Ze hielpen me ook voor te bereiden op het sollicitatiegesprek.’

Ricardo Dijksman (24)

En toen?
‘Ik mocht langskomen bij Bij ons in de Wellerwaard en het gesprek ging zo goed, dat ik meteen twee dagen mocht komen meelopen. Daarna hadden we een evaluatie of het ons allebei beviel en ook dat was heel positief.’

Je mocht blijven.
‘Ja, ik kreeg een proeftijd van twee maanden en mocht aan de slag in de bediening bij Bij ons in de Wellerwaard. Daar werk ik nu vier dagen in de week sinds september vorig jaar. Ik werk soms dagdiensten, maar ook in de avonden.

En hoe bevalt dat?
‘Heel goed. Ik vind het hartstikke leuk. Ik ontvang gasten, begeleidt ze naar hun tafel en zorg dat ze hun eten en drinken krijgen. Ik had gelukkig al wat ervaring in de horeca, hiervoor heb ik wel eens in een lunchroom gewerkt. Dat scheelt wel.’

Waren er dingen moeilijk?
‘Vooral de kaart leren kennen, duurde eventjes. Het concept bij Bij ons in de Wellerwaard is wat anders dan anders. Mensen kiezen allemaal kleine gerechtjes om daar een maaltijd mee te maken. Dat betekent dat ik het heel goed moet uitleggen allemaal.’

Maar dat heb je inmiddels onder de knie?
‘Ja hoor. Ik vind het ook leuk dat je met dit menu wat meer contact hebt met de gasten, omdat je gewoon wat extra moet uitleggen. En dat past goed bij mij, want ik ben wel heel sociaal. Dus ik geniet erg van het onder de mensen zijn en praatjes met ze maken.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.