De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 250 Buitengewone Werkgevers. Leonie Blaak (40) uit Emmeloord vertelt over de ‘nieuwe kans’, die ze via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Waarom een nieuwe kans?
‘Ik zat een jaar of zes in de bijstand na een relatiebreuk. Op zich ging dat prima, ik kon me er goed mee redden. Maar toen mijn zoon ging sporten bij Real Life Gaming (RLG) Nederland in Emmeloord, kreeg ik zo’n zin om daar aan de slag te gaan. Het leek me een fantastisch bedrijf om te werken en zij zagen dat ook wel zitten. Heel toevallig nodigde de WerkCorporatie me op dat moment ook uit voor een gesprek. Ze wilden me aan werk helpen.’

Dus dat was snel geregeld?
‘Ja precies. Ik zei dat ik al wat had gevonden en mijn begeleidster Katja Still van de Werkcorporatie stond daar open voor. ‘Gaan we regelen’, zei ze. En zo ging het ook. Niet veel later kon ik het arbeidscontract tekenen.’

Maar toen kwam corona
‘Klopt. Na anderhalf jaar moest ik helaas afscheid nemen van RLG. Katja zei tegen me: ‘Neem even de tijd om het te verwerken, dan gaan we daarna weer op zoek naar wat anders.’ Dus ik nam een korte vakantie en toen raadde Katja me een baan bij TVK Instructie aan. Dat leek me wel wat, ook omdat ik de toenmalige eigenaren kende.’

Hoe ging dat verder?
‘Samen met iemand van de WerkCorporatie ben ik daar op sollicitatiegesprek geweest en het was weer heel snel geregeld. In november ben ik bij TVK aan de slag gegaan. Ik werk daar sindsdien iedere werkdag tot 15.00 uur. Mijn hoofdtaak is het verzorgen van de lunch voor alle cursisten die daar komen voor een training. Maar ik doe eigenlijk van alles, mijn dagen zijn daar altijd goed gevuld.’

En hoe bevalt dat?
‘Ik vind het ontzettend leuk. De variatie, de vrijheid en het contact met de mensen; het is fantastisch. En ik mag stuiteren wat ik wil, dat vinden ze daar allemaal prima. Dus ja, ik heb het weer enorm getroffen met deze baan.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.