Wie ben je en wat voor werk doe je?
Ik ben Alexander Bakker, ben 45 jaar en woon in Marknesse. Sinds december 2018 werk ik als ambulant begeleider bij Panta Rhei Zorg in Emmeloord.

Wat deed je hiervoor?
Ik werkte als korporaal bij de Koninklijke Landmacht, maar liep daar rugklachten op en kon dat werk uiteindelijk niet meer doen. Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar werk in de burgermaatschappij, maar dat lukte gewoon niet met mijn fysieke gesteldheid. Ik zette wel door, maar ging van het ene naar het andere baantje. En na operaties aan mijn rug kwam ik thuis te zitten.

Wat deed dat met je?
Door alle stress – ik heb een eigen woning, maar had geen inkomen en ik was alleen – kreeg ik een burn-out en werd depressief. Ik ontwikkelde een angststoornis en wist niet meer waar ik het moest zoeken.

Wat heb je gedaan om daar weer uit te komen?
Ik ben in overleg met mijn huisarts in therapie gegaan en toen het weer een beetje ging ben ik bij de WerkCorporatie terechtgekomen. Daar ontmoette ik Lyan ter Horst, waar ik meteen een goede klik mee had. Die begeleiding was heel fijn. Dat heeft me wel door die moeilijke periode heen gesleept.

Hoe ben je geholpen?
Lyan voerde open en eerlijke gesprekken met me en legde me geen druk op. Omdat ik vanwege mijn klachten niet volledig kan werken, heeft ze me geholpen bij het krijgen van een indicatie banenafspraak. Ik kreeg een indicatie van twintig uur en van daaruit zijn we aan de slag gegaan om passend werk te vinden.

Wat heeft het je gebracht?
Een stuk geluk! Ik heb mijn leven weer op de rit, heb een vaste relatie en werk dat me ligt. Via de WerkCorporatie heb ik een werkervaringsplek bij Panta Rhei gekregen en daar ben ik heel goed opgevangen. Het is een sociale instelling, dus ze kennen mijn problematiek. En vanuit mijn eigen ervaring begeleid ik nu zelf veelal jongvolwassenen. Ik ben blij met de kans die ik gekregen heb. Vorig jaar augustus heb ik een contract gekregen en werk nu zestien uur en ik mag daarnaast een opleiding volgen.

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.