De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 250 Buitengewone Werkgevers. Jesica Szmyt (27) uit Emmeloord vertelt over haar ‘nieuwe kans’, die ze via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Waarom een nieuwe kans?
‘Na de geboorte van mijn kindje twee jaar geleden, hield ik lange tijd last van bekken- en rugpijn. Daardoor kon ik niet werken en raakte ik via de ziektewet in de bijstand. Ik wilde wel heel graag, maar het ging gewoon niet. De WerkCorporatie besloot me te helpen bij de voorzichtige eerste stappen richting werk.’

210521OC-NieuweKans-(JessicaSzmt)

En hoe bevielen die eerste stappen?
‘Het was heel spannend. Ik kon bij Concern voor Werk aan de slag in de houtfabriek en ik had niet gedacht dat ik het zou kunnen. Mijn begeleidster Ans de Lange merkte wel dat ik het eng vond en hield daar rekening mee. Ik mocht het eerst een uurtje of tien per week proberen. Heel fijn, want zo kon ik langzaam vertrouwen opbouwen.’

En toen kreeg je de smaak te pakken, hè?
‘Ja, het was geweldig. Ik had het er meteen zo naar mijn zin en vond het werk zo leuk. Ik heb inmiddels via Concern voor Werk de opleiding tot timmerman gedaan. Van alleen maar schuren in het begin, doe ik nu veel meer zoals zagen en monteren. Ik werk 34 uur per week en heb net een jaarcontract aangeboden gekregen.’

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn
‘Ik had dit ook echt niet verwacht toen ik twee jaar geleden begon. Het werk is gewoon heel leuk. We bouwen bij Concern voor Werk de meubels voor Yala Canvas Lodges, dat voorheen Luxetenten.com heette. Van kasten tot tafels en stoelen of hele wanden; het is iedere dag weer anders. De afgelopen tijd maakten we ook heel veel coronaspatschermen, die bij allemaal bedrijven terecht zijn gekomen. Ja, het werk is lekker divers en dat maakt het voor mij zo ontzettend leuk.’

En nu? Nog grote plannen voor de toekomst?
‘Ik zou in de toekomst wel wat meer verantwoordelijkheden willen krijgen bij Concern voor Werk, maar ik ben hier voorlopig al heel tevreden mee. En ik ben dankbaar dat Ans van de WerkCorporatie mij zo goed aanvoelde en me daardoor net dat zetje in de juiste richting heeft gegeven.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.