De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 300 Buitengewone Werkgevers. Angélique Nijland (38) uit Emmeloord vertelt over haar ‘nieuwe kans’, die zij via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Vertel, hoe kwam je bij de WerkCorporatie terecht?
‘Na mijn scheiding in 2014 kwam ik in de bijstand terecht. Op een gegeven moment moet je dan gaan solliciteren. Daar kreeg ik hulp bij van de WerkCorporatie, omdat het voor mij al een tijdje geleden was dat ik had gewerkt.’

En dat was snel geregeld?
‘Nou, nee. Ik kreeg een zware depressie en had mijn jongste twee kleine kinderen thuis. Daar moest ik eerst tijd voor nemen, dus het traject werd even stopgezet. In 2021 pakten we de draad weer op.’

Wat ging je doen?
‘Ik vind het heel fijn om voor mensen te zorgen, dus de zorg trok me wel. Mijn begeleidster van de WerkCorporatie bracht me daarom in contact met de Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL). Ik mocht solliciteren en werd daarna uitgekozen. Dus ik ben bij de zorggroep begonnen aan mijn BBL-opleiding Maatschappelijk verzorgende IG, waarbij je één dag in de week naar school gaat en daarnaast een paar dagen werkt.’

Dat klinkt fijn.
‘Ik was er ook ontzettend blij mee. De WerkCorporatie hielp me heel goed, het was fijn om mijn begeleidster daar als back-up te hebben. Áls ik hulp nodig had, kon ik bij haar terecht. En als ik het zelf kon, was het ook goed.’

Hoe gaat het nu met je?
‘Heel goed, ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. Ik leer op het ROC Friese Poort een vak dat bij me past en ik werk twee dagen in de week in de Talmahof op de afdeling voor mensen met zware dementie. Het is geweldig werk om te doen, je kunt écht iets betekenen voor deze mensen. Iets goeds doen voor mensen die het zelf niet meer kunnen, is dankbaar werk en dat doet me goed.’

Opleiding, werk, gezin; het klinkt ook druk.
‘Ja, dat is het ook. Ik heb vier kinderen van 17, 14, 4 en 2 jaar oud. En ik moet na mijn school en werk best veel huiswerk doen en verslagen maken. Maar ik vind het heel leuk allemaal. Als je alleen maar thuis zit met je kinderen, dan komen de muren ook wel eens op je af. Nu kom ik weer nieuwe mensen tegen op school of op mijn werk. Dat is fijn.’

En de toekomst?
‘Na de zomer ga ik aan de slag in de thuiszorg. In september 2023 ben ik klaar met deze opleiding. Ik denk dat ik dan nog verder ga leren voor verpleegkundige.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.