De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 300 Buitengewone Werkgevers. Tim de Bruijn (20) vertelt over zijn ‘nieuwe kans’, die hij via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Waarom een nieuwe kans?
‘Ik zat op het praktijkonderwijs in Emmeloord, maar dat liep niet helemaal goed. Van daaruit zou ik in Emmeloord een baan krijgen, maar dat ging op het laatste moment niet door. Toen moest ik een uitkering aanvragen en werd de WerkCorporatie ingeschakeld om me te helpen bij het zoeken naar een baan.’

Tim de Bruijn (Eigen foto)

Wat deden ze precies om je vooruit te helpen?
‘Via de WerkCorporatie kun je terecht bij heel veel bedrijven, maar ik had zelf al een paar werkadressen gevonden. Lyan van der Horst van de WerkCorporatie hielp me bij de regeldingen, zoals de contracten en afspraken. Daarnaast heb ik een jobcoach die me helpt bij werkzaken. Als er wat is, dan ondersteunt die me. Bijvoorbeeld wanneer ik of de werkgever graag dingen anders willen zien, dan helpen ze bij de besprekingen.’

En nu heb je allerlei verschillende werkplekken, toch?
‘Ja. Ik wilde heel graag een paar dagen in de week bij mijn oom in Tollebeek werken. Hij is de eigenaar van akkerbouwbedrijf Leijten. Maar voor de rest van de week wilde ik ook aan de slag en dat was best even zoeken. Er zijn niet veel bedrijven die iemand aannemen voor een paar dagen in de week.’

Maar dat lukte toch
Zeker. Ik kon bij Tesselaar Alstroemeria in Luttelgeest terecht voor twee dagen in de week. Sinds maart doe ik dat. In de kas haal ik alle bloemen die niet goed zijn, er tussenuit. Leuk werk, maar wel een beetje eentonig. Daarom is het fijn dat ik ook bij mijn oom op het bedrijf werk, dat zorgt voor afwisseling. Daar help ik met van alles. Wieden, trekker rijden, helpen bij het rooien of aardappels sorteren. En sinds kort werk ik ook bij bloembollen- en akkerbouwbedrijf W en J Schutte in Nagele. Daar zijn we nu druk met de lelies en gladiolen, die worden gesorteerd. Ik rijd daar ook trekker en op de heftruck.’

En hoe bevalt het werkende leven je?
‘Heel goed. Ik ben een boerenzoon en heb een passie voor de agrarische sector. Het buiten zijn, de afwisseling: ik voel me helemaal op mijn plek.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.