Bedrijven die hulp nodig hebben bij groeien of innoveren, kunnen daarvoor terecht bij de gemeente Noordoostpolder. De gemeente is namelijk aandeelhouder van Participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle en van MKB & Technofonds Flevoland. Wadinko wil de bedrijvigheid – en de werkgelegenheid – bevorderen in Overijssel, Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe.

Dat doet Wadinko door langdurig deel te nemen in nieuwe of bestaande, kansrijke ondernemingen. De deelname bestaat uit inbreng van risicodragend kapitaal, kennis en managementondersteuning.
MKB Fonds Flevoland & Technofonds Flevoland zijn er voor innovatieve en ambitieuze ondernemingen in de regio Flevoland. Zij financieren in de vorm van risicokapitaal en bieden praktische hulp in de vorm van participatie.
Wanneer ondernemers nieuwe markten willen aanboren of nieuwe producten willen ontwikkelen, is er extra geld nodig. Maar banken hanteren tegenwoordig strenge regels voor het verstrekken van kapitaalinjecties. Dat maakt het regelen van een ondernemingsfinanciering voor groeistrategieën geen gemakkelijk opgave.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen zij voor financiering, kennis en/of participatie ook terecht bij regionale investerings- en participatiemaatschappijen, zoals Wadinko en het MKB Fonds Flevoland & Technofonds Flevoland. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op wadinko.nl en horizonflevoland.nl/mkbfondsflevoland