Bert Jaspers heeft zijn bedrijf Flevohoogwerkers in 2017 verplaatst van Creil naar Rutten. Hij is nu buurman van AP Machinebouw, waar hij het meest mee samenwerkt. Dat scheelt behalve tijd ook kilometers. En Flevohoogwerkers geeft hoogwerkers een tweede leven. Over duurzaamheid gesproken.
“Wij hebben de wind steeds mee gehad”, zeggen Bert en Sandra Jaspers over de groei van hun bedrijf. Jaspers startte 12,5 jaar geleden Jaspers Techniek in Creil en richtte zich in eerste instantie op materieel voor stalinrichting. “Een paar jaar later werd ik door JLG hoogwerkers gevraagd of ik voor hen wilde gaan werken bij Boels in Almere. Dat heb ik een aantal jaren op inhuurbasis gedaan tot JLG me vroeg een hoogwerker te repareren.” De machine werd in Creil afgeleverd waar Jaspers hem op de oprit repareerde. “Het bleef niet bij één. Op het laatst stond ik in de sneeuw hoogwerkers te repareren. Toen was ik wel toe aan een eigen pand.” Jaspers focuste zich geleidelijk aan volledig op hoogwerkers. “Door strengere arbo-eisen kwam er steeds meer vraag naar schaarhoogwerkers vanuit allerlei beroepsgroepen. Het begon met een vraag van een klant of ik er één kon leveren. Dus ben ik om me heen gaan kijken, heb er één op de kop getikt en opgeknapt en toen kwam er een tweede bestelling. Nu verkoop ik er 70 per jaar en dat loopt nog steeds op.”
In 2012 wijzigde Jaspers zijn bedrijfsnaam in Flevohoogwerkers, huurde een bedrijfspand in Creil en huurde technici in. “Maar na vier jaar hadden we zoveel werk, dat we in Creil niet langer vooruit konden.” Jaspers werkte voor spuitwerk al intensief samen met AP Machinebouw in Rutten, dus keek hij ook om logistieke reden naar mogelijke bedrijfsvestiging in Rutten. Na eerst te hebben gekeken naar bestaande bouw, liet hij zijn oog vallen op de laatste bedrijfskavel naast AP Machinebouw. “We hebben niet alleen ruimte, maar ook hoogte nodig. Door nieuw te bouwen, konden we het pand maken zo we het wilden hebben. En met AP Machinebouw als buren, hoeven we de machines voor het spuiten niet op transport te zetten.” Jaspers heeft 2.500 m2 bedrijfsterrein – met daarop een bedrijfspand van bijna 700 m2 – en hij kan er nog 1.500 m2 bij kopen. “De gemeente is zeer coöperatief. We hebben alle medewerking gekregen om dit voor elkaar te krijgen. We kunnen hier groeien en hebben er veel zin in.”
Naast verkoop en verhuur van gereviseerde hoogwerkers – van schaarliften tot verreikers -, richt de onderneming zich op keuring en onderhoud op locatie. In de eigen lesruimte worden cursussen aangeboden voor de besturing van bepaalde hoogwerkers. Jaspers heeft sinds kort één monteur vast in dienst, krijgt binnenkort een stagiair en hij huurt drie mensen in. “Ik wil graag meer mensen aannemen, maar technisch personeel is moeilijk te vinden. Dat heeft niet te maken met de soort techniek, want een automonteur kan hier ook terecht. Technische mensen hebben altijd werk.”