Ondernemer Centraal maart 2017


Na drie jaar in het buitenland, keert PotatoEurope op woensdag 13 en donderdag 14 september 2017 weer terug naar de aardappelhoofdstad van Europa: Emmeloord!

Natuurlijk hebben we meer dan alleen aardappelen in onze prachtige Noordoostpolder en natuurlijk is Emmeloord meer dan een aardappelstad. Toch is het goed voor de polder dat we ons met de aardappel op de kaart zetten. Bij promotie zit de kracht in de herhaling.

Daarnaast is focus onmisbaar. Daarom focussen we, bij herhaling, al jaren op dit voedzame product van onze vruchtbare grond.

In onze beleving is de aardappel gewoon en alledaags, maar in de rest van de wereld is dat beslist anders. In Japan zag ik bijvoorbeeld dat aardappels als een delicatesse per stuk in cellofaan werden verkocht. Ook in Midden-Amerika is de aardappel geliefd en ik durf te vragen: waar niet?

Voor Noordoostpolder is de aardappel een zeer belangrijk en duurzaam product, waar we goed aan verdienen. Het is daarom ook de moeite waard om ons blijvend te verbinden aan het positieve aura van dit voedingsmiddel. We blijven ons volop inzetten voor de promotie en ontwikkeling van aardappelen. Nieuwe rassen, nieuwe teelt- en bewaartechnieken… Noordoostpolder is er klaar voor!

Erg spannend is, dat we in de race zijn voor het World Potato Congres 2021. Mijn droom is dat we onze buitenlandse gasten kunnen ontvangen in het World Potato Center dat dan inmiddels in Emmeloord is gerealiseerd. Want ‘wishful thinking’ is belangrijk!

Aucke van der Werff
Burgemeester