Boerderij de Zuiderkrib aan de Zwartemeerdijk bij Kraggenburg heeft een Bed & Breakfast geplaatst op de dijk. Gasten kunnen in dit tiny house overnachten op een unieke plek in de Noordoostpolder, met uitzicht over het Zwartemeer. 

Naast een regulier akkerbouwbedrijf van 43 hectare en de B&B, heeft onderneemster Heidi Vereecken met haar partner ook een bloemenpluktuin, pop-up camping en koffieschenkerij op de Zuiderkrib. Er kunnen ook gevulde picknickmanden worden gehuurd.
Het tiny house wordt twee dagen in de week gerund met zorgtak Xtrakragt, als leerwerkboerderij voor arbeidsmatige dagbesteding. Het is een van de vijf onderdelen die gerealiseerd werden vanuit een Leader subsidieproject. Landart Flevoland was erbij betrokken om met het huisje op de dijk het verhaal van nieuw land op de zeebodem te vertellen.
Boerderij De Zuiderkrib ligt namelijk op een historisch plek in de Noordoostpolder: op de door mensen aangelegde leidam de Zuiderkrib midden in de voormalige Zuiderzee. Deze leidam liep vroeger van ‘t Bakenhuisje van Genemuiden naar de lichtwachterswoning van Oud Kraggenburg.
Via oproepjes op Facebook verzamelde Vereecken beeldmateriaal, foto’s en verhalen uit die tijd. Die zijn vastgelegd en hebben een plek gekregen in het dijkhuisje.
Het tiny house van de Zuiderkrib is geschikt voor twee personen en een boerenontbijt kan worden bezorgd per bakfiets.