Ondernemer Centraal juni 2018

Een vriendelijke uitstraling en waar gepast een driedelig kostuum met stropdas. Karsten Beveiliging hanteert het gastheerschap, “want agressie lokt agressie uit”, weet directeur Bert Karsten.

Bert Karsten uit Emmeloord besloot in 2011 zijn baan in het gevangeniswezen op te zeggen en voor zichzelf te beginnen. “Een blinde gok”, zo noemt hij zijn besluit, maar het pakte zo goed uit dat zijn vrouw Marijke twee jaar later haar baan op zei om alle kantoor- en regelwerk van het beveiligingsbedrijf op zich te nemen. De twee zien de omzet jaar op jaar verdubbelen en hebben inmiddels veertig mensen op de loonlijst staan. Om de risico’s te spreiden brengen ze de verschillende takken van de onderneming, zoals beveiliging, verkeersregelaar en opleidingen, binnenkort onder in BV’s. Daarnaast wordt het bedrijf dat nu nog vanuit huis gerund wordt, gevestigd in een nieuw te bouwen pand op bedrijventerrein De Munt. “vABC gaat daar nieuw bouwen en wij kunnen een deel van het pand huren. We nemen de receptie voor onze rekening en krijgen eigen scholings- en trainingsruimtes en een showroom voor onder meer beveiligingsapparatuur en kleding voor beveiligers en verkeersregelaars.”

Van de polderevenementen Dijkfeest, Springfeest en Oktoberfest van J19Nu, de landelijke evenementen Paaspop, Pinkpop, Mysteryland en Lowlands tot Koningsbezoeken en de nationale sinterklaasintocht, Karsten Beveiliging is erbij. Het bedrijf werkt bij grote evenementen nauw samen met andere beveiligingsbedrijven en heeft inmiddels zoveel naam verworven dat het bij evenementen als de zomeravondconcerten van André Rieu in Maastricht de supervisie heeft. “Onze mensen zijn zichtbaar aanwezig, maar op een vriendelijke, benaderbare manier. Met onze opleidingen richten we ons op gastheerschap en dienstbaarheid en dat heeft zich bewezen.”

Karsten leidt op tot gediplomeerd verkeersregelaar en beveiliger MBO-2. “We zijn tevens erkend leerbedrijf, dus ze kunnen hier ook hun stage-uren maken.” En hij biedt zijn cursisten graag een contract aan ongeacht leeftijd, sekse en ervaring. “Zolang ze maar fit zijn, want tien uur achtereen bij een evenement op de been zijn, is fysiek wel zwaar.” Karsten wil tevens zijn service naar ondernemers uitbreiden met mobiele surveillance en camerabeveiliging voor bedrijventerreinen en winkelsurveillance voor winkelcentra.