Jeffrey Korte
Jeffrey Korte

Met wie hebben we het genoegen?
‘Ik ben Jeffrey Korte, 25 jaar en geboren en getogen in Emmeloord. Ik werk als zelfstandig fotograaf en videograaf. Ik maak foto’s bij verhalen in de krant De Noordoostpolder, maar doe ook bruiloften en maak video’s voor bedrijven. Ik werk fulltime, heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken, dus ik doe mijn werk graag. Ik heb een kantoor aan huis bij mijn ouders en ben in het weekend vaak te vinden bij mijn vriendin.’

Daarnaast heb je ook nog tijd voor vrijwilligerswerk
Wat doe je?
‘Ik ben voorzitter van de Step Sinterklaascommissie, die jaarlijks de intocht van Sinterklaas in Emmeloord organiseert. Het Sinterklaasfeest is een grote passie van mij. Van kinds af aan vind ik dit de leukste tijd van het jaar. Het is een soort sprookje, zeg ik wel eens. En daar mag ik deel van uitmaken. Heel wat jaren heel concreet, dan hielp ik mee als Piet. In 2018 kwam ik in de Sinterklaascommissie terecht. Eerst als algemeen commissielid en vanaf 2021 als voorzitter. Toen ik voor die functie werd gevraagd, heb ik volmondig ‘ja’ gezegd.’

Waarom? Piet spelen is wel wat anders dan de kar trekken, toch?
‘Ik kan ook in mijn rol als voorzitter erg goed mijn creativiteit kwijt. Wat mij blij maakt in deze functie is dat we een compleet feest neerzetten en alles zelf doen. Van brainstorm over de verhaallijn tot de daadwerkelijke intocht. Net als de makers van het Sinterklaasjournaal elk jaar een nieuw verhaal verzinnen, doen wij dat ook. Iedereen in de commissie is even gemotiveerd om zich daarvoor in te zetten en er samen iets moois van te maken.’

Wat levert het doen van vrijwilligerswerk jou op?
‘Energie. Vorig jaar was de intocht een groot succes. Het was mooi weer, we hadden een nieuw Pietenplein ingericht in het centrum van Emmeloord en de intocht verliep vlekkeloos. We kregen veel positieve reacties, dat doet me goed en motiveert me om dit jaar dat succes te evenaren of zelfs voorbij te streven. Ik denk dat het ook goed is om je werk te combineren met vrijwilligerswerk. Het plezier dat ik uit mijn vrijwilligerswerk haal, werkt door in mijn werk als fotograaf en andersom.’

Hoeveel uur stop je per week in deze functie?
‘Het is een seizoensgebonden taak, dus vooral in het najaar ben ik er druk mee. Ik denk dat ik er dan met gemak tien uur per week in steek. Soms moet van alles op het laatste moment, maar ik vind het heerlijk om de vrijheid als zelfstandig ondernemer te hebben om er tijd voor te maken.’