De aanleg van glasvezel langs buitenwegen en op de bedrijventerreinen  verloopt voorspoedig. De graaf­werkzaamheden liggen zelfs voor op schema en de laatste huis- en bedrijfsaansluitingen kunnen eind januari actief zijn gemaakt.

Ondernemers kunnen zich nog steeds aanmelden. “Slim”, zegt André Doggen van Fiber Flevo, “want vanaf 1 januari 2018 gelden extra activatiekosten, omdat de aannemer dan apart terug moet komen voor een na-aansluiting”. Voor de aanleg langs de buitenwegen is meer dan 500 kilometer graafwerk verricht.” Ook voor aannemer Selecta Infratechniek is dit een mijlpaal, aangezien er in de buitengebieden van Nederland nog maar weinig glasvezel is aangelegd. De aanleg is zonder grote incidenten verlopen. “Bij zo’n groot project kun je niet ontkomen aan graafschades, maar die zijn allemaal naar tevredenheid opgelost. Zowel de aannemer als wij zijn zeer tevreden over de uitrol van het glasvezelnetwerk”, aldus Doggen.

Tevredenheid ook bij de ondernemers die inmiddels zijn aangesloten. Peter Jelle van der Kooi van Konag Aanhangwagens uit Nagele heeft inmiddels twee maanden snel internet. “Prima”, reageert hij, “het is supersnel en stabiel! Dat merken wij vooral, omdat we al telefoneerden via het internet. Dat haperde nog wel eens, maar het verloopt nu probleemloos. Met deze internetsnelheid kunnen we vooruit!”