[ruim·te (de; v; meervoud: ruimten, ruimtes) 1 plaats om zich uit te strekken: iem. de ruimte geven gelegenheid geven tot iets 2 een door grenzen bepaalde plaats; holle ruimten; (onderwijs) vrije ruimte voor niet-verplichte vakken beschikbare tijd 3 onbegrensde verzameling van plaatsen; het heelal]

Begin juni ben ik begonnen als wethouder. Het is een hectische tijd. Als nieuw college stap je op een rijdende trein. Dat betekent in een korte tijd weten wat er speelt binnen de portefeuilles, ontdekken hoe alles in het gemeentehuis werkt en thuis raken op een nieuwe werkplek. We hebben een mooi team en er staan geweldige ambtenaren om ons heen die ons goed bijpraten en ondersteunen. Dat geeft vertrouwen. We barsten van de positieve energie.

Toen oud-wethouder Hans Wijnants aangaf te stoppen, wilde ik na vier jaar in de gemeenteraad mijn bestuurlijke verantwoordelijkheid pakken. Het is eervol om hem te mogen opvolgen. Én met een mooie portefeuille, waarbij economische zaken wordt gecombineerd met onderwijs en participatie.

Het coalitieakkoord heeft als titel ‘Ruimte voor elkaar’. Dat is waar ik me als wethouder sterk voor ga maken. We hebben in de Noordoostpolder zoveel enthousiaste innovatieve ondernemers met prachtige bedrijven, klein en groot. De pioniersgeest voel je en zie je.

Ook voor onze ondernemers geldt dat ze ruimte nodig hebben om te ondernemen. Om een bedrijf te starten, om het door te ontwikkelen of om de koers te wijzigen. Ruimte kan natuurlijk niet bestaan zonder kaders, maar de kaders moeten erop gericht zijn om de ruimte mogelijk te maken. Dat is een uitdaging die ik graag samen met u, de ondernemers in de Noordoostpolder, aan ga.

Ik ben geboren en getogen in de Noordoostpolder. Ik ben trots op onze prachtige gemeente waar het fijn wonen, werken en recreëren is. We zijn daarin weleens een beetje te bescheiden, deze trots mag wel wat vaker hardop uitgesproken worden. Daar gaat de nieuwe gebiedsmarketing ‘Gemaakt in dé Noordoostpolder’ ons zeker bij helpen.

Door samen te werken binnen en buiten onze gemeente, door goed naar elkaar te luisteren en onderling de verbinding te blijven zoeken maken we de Noordoostpolder nog mooier. Ik kijk er naar uit om daar de komende vier jaar samen met u mee aan de slag te gaan.

Linda Verduin
Wethouder Economische Zaken