Ondernemer Centraal september 2017

Potato Europe wordt dit jaar in de Noordoostpolder gehouden en daarmee in het hart van de wereld van de aardappel. Emmeloord als World Potato City is de plaats waar alles rondom deze belangrijke voedingsbron voor de wereldbevolking bijeenkomt. Maar met het terecht claimen van deze positie willen we andere sectoren niet tekort doen, want bijvoorbeeld op het gebied van machinebouw en metaalbewerking mogen onze bedrijven zich tot de top van de Nederlandse Industrie rekenen.

Een prestatie van formaat, die de verdienste is van de ondernemers. Natuurlijk tracht ieder voor zich een unieke marktpositie te hebben, maar vooral door elkaar aan te vullen en handel te gunnen is het ondernemersklimaat hier zo goed. Tijdens de Week van de Ondernemer is ook gebleken dat er vele crossovers zijn die internationaal nog vele markten kunnen doen openen. Met de start van het platform NOPLinc dat moet gaan werken als een Lokale Interactieve Netwerk Community moet de concurrentiepositie van de Noordoostpolder nog verder worden versterkt. Hierbij is er niet alleen aandacht voor het bestaande bedrijfsleven, dat elkaar langs deze weg beter moet kunnen vinden, maar ook voor innovaties, vacatures en stageplaatsen.

In combinatie met ons ondernemersklimaat en de pioniersmentaliteit kunnen hele mooie zaken worden gerealiseerd. Zo nemen wij de toppositie in met de ‘complete proeftuin in smart farming’. Claimen is één, het uitdragen van die positie is iets anders. Daar zijn we minder goed in. Dat wordt nu opgepakt door clustering van de bedrijven die op de een of andere wijze zijn gelieerd aan het gebruik van de bodem en het optimaal duurzaam laten renderen daarvan.

Als je meent dat je een toppositie hebt en die claimt, dan ben je voor de concurrentie veranderd van ‘jager’ in ‘prooi’ en dan moet je er nog harder aan trekken. Gelukkig hebben we sterke troeven in huis.

Hans Wijnants
Wethouder Economische Zaken en Financiën

Meld u nu aan op NOPLINC, het online platform voor ondernemend Noordoostpolder.

Wilt u

contact leggen met andere ondernemers, deelnemen aan interessante groepen en vacatures of opdrachten plaatsen?