Wie ben je en wat voor werk doe je?
Ik ben Kim Busker, ben 25 jaar en woon in Emmeloord. Sinds mei 2019 ben ik dierenverzorger bij Boerderij De Boterbloem in Tollebeek.

Wat deed je daarvoor?
Ik heb de diploma’s dierenverzorging niveau 2 en dierentrimopleiding niveau 3, maar ik kon daar geen werk in krijgen. Dus zat ik thuis en kwam in de bijstand. Via de WerkCorporatie heb ik toen meegedaan aan het jongerenproject Pak je Kans. Maar het was financieel niet haalbaar om iets voor mezelf te beginnen. Ze zijn toen met me op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Zo kon ik een werkervaringsplaats krijgen in de techniek, maar dat was niet mijn ding. Iedere dag was anders en het was voor mij niet duidelijk wat er van me verwacht werd. Er waren teveel onzekerheden, waardoor ik heel erg aan mezelf ging twijfelen.

Wat deed dat met je?
Ik kwam steeds meer vast te zitten. Bij de WerkCorporatie deden ze wel heel erg hun best voor me, maar het lukte gewoon niet. Na gesprekken met begeleiders en de huisarts, kwam ik in een diagnosetraject terecht en daar kwam uit dat ik autistisch ben. Dat verklaarde veel! Door mijn autisme vatte ik dingen verkeerd op, waardoor ik steeds onzekerder werd.

Hoe ben je geholpen?
Door onder begeleiding aan mezelf te werken. Ik zat al in het WeCoFit programma Youth Reboot. Ze zeiden dat als je sport je lekkerder in je vel gaat zitten. Dat was ook zo! Je komt weer onder de mensen en dat drie dagen in de week. Wat ik ook fijn vond was dat mijn sportbegeleider ook mijn persoonlijke begeleider is, vanwege mijn autisme. Ik ken haar en weet wat ik aan haar heb.

Wat heeft het je gebracht?
Ik leerde veel meer voor mezelf op te komen en mezelf te presenteren en zo bemachtigde ik een werkervaringsplaats bij De Boterbloem. Dat is vorig jaar oktober omgezet in een contract van 16 uur en dat is pas weer verlengd. Dat bevalt me heel goed en het geeft me zekerheid. En ik zou daarnaast iets voor mezelf kunnen beginnen, want die ambitie heb ik ook.

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.