De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 300 Buitengewone Werkgevers. Winanda Punwasi (29) uit Emmeloord vertelt over haar ‘nieuwe kans’ bij de Stichting Kinderopvang Flevoland, die zij via de WerkCorporatie met beide handen aangreep.

Wanneer ben je aan de slag gegaan?
‘Ik ben in februari begonnen en kreeg in april een contract. Daar ben ik hartstikke trots op en ook heel blij mee.’

Want het was een lange weg?
‘Ja, het was een lange weg. Ik had de opleiding Helpende zorg en welzijn gedaan en mijn diploma gehaald, alleen het vinden van een passende baan op dat gebied was lastig door omstandigheden.’

Wat deed de WerkCorporatie?
‘Ik had wel baantjes via het uitzendbureau, maar nooit voor langere tijd. Toen ik vanuit de bijstand in contact kwam met de WerkCorporatie, wilden ze me aan positieve werkervaringen helpen.’

Winanda Punwasi (eigen foto)

Lukte dat?
‘Ja, heel goed. Ik mocht stage lopen in de kantine van het gemeentehuis. Dat was heel prettig, omdat ze rekening hielden met mijn beperkingen. Voor mij was het echt een succeservaring.’

En dat smaakte naar meer natuurlijk.
‘Absoluut. Ik wilde heel graag met kinderen werken en toen kwam Stichting Kinderopvang Flevoland in beeld.’

Was het meteen een match?
‘Ja, het eerste gesprek was gelijk goed. Ik voelde heel veel ruimte voor mijn wensen en voorwaarden. En het was fijn om in dit proces de WerkCorporatie steeds achter me te hebben staan. Daardoor voelde ik me zekerder.’

Want wat had je dan precies nodig voor een fijne werkplek?
‘Voor mij is het belangrijk dat ik één vast aanspreekpunt heb. En ik werk via een schema, zodat ik rust en overzicht heb. Ik vind het ook prettig als er altijd iemand beschikbaar is waar ik terechtkan met mijn vragen. En dat ze er rekening mee houden dat ik moeilijk mijn grenzen kan aangeven.’

En dat kunnen ze op je werkplek?
‘Ja, ze zijn niet voor niets Buitengewoon Werkgever. Ik voel me hier erg thuis doordat ze me de ruimte geven en tijd voor me nemen. Ik werk drie dagen op twee verschillende locaties als interieurverzorgster én als groepshulp. Dus ik doe spelletjes met de kinderen, leesboekjes met ze en we knutselen. Dat vind ik het leukste om te doen. Hopelijk ga ik dat in de toekomst nog meer doen, daar doe ik nu allerlei cursussen voor via mijn werkgever.’

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven? Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.