Ondernemers uit de maakindustrie spraken eind vorige maand met elkaar over de Technohub Noordoostpolder. Dat gebeurde tijdens de sectortafel Maakindustrie, die werd georganiseerd door de gemeente en het Innovatiecluster Noordoostpolder.

De sectortafel vond plaats bij Machine Constructies Marknesse (MCM). Het thema van de sectortafel was dit keer ‘een leven lang ontwikkelen’. De technologische ontwikkelingen in de maakindustrie gaan snel en het is voor bedrijven belangrijk om hun kennis op peil te houden.

De deelnemende ondernemers hebben met elkaar gesproken over de Technohub Noordoostpolder. Dit is een hybride leeromgeving waar technologie, onderwijs, werkgevers en (potentiële) werknemers samenkomen. Technohub Noordoostpolder heeft als doel om medewerkers en studenten te ontwikkelen op het gebied van de transitie naar hoogwaardig werk door innovatie en robotisering.

Medewerkers van maakbedrijven kunnen gedurende hun loonbaan up-to-date blijven in hun vakgebied. Daarnaast werken ze aan vaardigheden die steeds belangrijker worden, zoals ICT-vaardigheden en digitalisering.
Om het sociaal economische beleid van de gemeente Noordoostpolder handen en voeten te geven, werden in 2020 de sectortafels in het leven geroepen. Aan de hand van zes belangrijke thema’s komen bedrijven en onderwijs uit zes sectoren regelmatig samen om kennis uit te wisselen en samenwerkingen te laten ontstaan.