Ondernemer Centraal maart 2020

Wie ben je?
Ik ben Judith Hut en kom oorspronkelijk uit ’t Harde. In 2000 ben ik naar Noordoostpolder verhuisd. Ik woon met mijn gezin in Tollebeek.

Waar kennen we je van?
Ik ben vormgever en run sinds 2005 mijn eigen bedrijf Dith Design en dat loopt goed. Ik verzorg onder meer al acht jaar de opmaak van deze nieuwsbrief. In november 2018 is Laura bij me komen werken en een jaar geleden zijn we verhuisd naar het pand Deelwerk aan de Randweg.

Wat weten we nog niet van je?
Ik ben als vrijwilliger onder meer betrokken bij de organisatie van SamenLoop voor Hoop Noordoostpolder, een evenement van KWF dat lokaal wordt ingevuld. Deze 24-uurs wandelestafette wordt op 16 en 17 mei 2020 gehouden op de atletiekbaan in Emmeloord. Er hebben zich inmiddels honderden deelnemers aangemeld en we verwachten ook veel supporters. Het wordt namelijk heel bijzonder met indrukwekkende ceremonies, maar er wordt ook een festivalsfeer gecreëerd met een gezellige braderie, veel activiteiten en continu optredens.

Waarom ben je maatschappelijk actief?
Ik vind het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor anderen. SamenLoop voor Hoop sprak me meteen aan, omdat er best veel mensen om me heen door kanker getroffen zijn of eraan gestorven zijn. Om die reden zet ik me ook in voor het Toon Hermans Huis en De Veluwse Wens Ambulance. Mooie organisaties die helemaal draaien op vrijwilligers.

Wat kost het je?
Meer tijd en energie dan mensen denken. Ik hoor vaak: “Dat doe jij wel even”. Maar ik krijg er als vrijwilliger ook veel energie voor terug, dus het is het me helemaal waard.

Wat levert het je op?
Het allerbelangrijkste is een stuk voldoening, maar een prettig neveneffect is dat mijn netwerk zich uitbreidt. Dus dat kan ik anderen ook aanraden. Om die reden heb ik ook voor een deel de vormgeving voor de Sportverkiezingen op me genomen. Je hebt een heel ander contact en het levert af en toe ook een zakelijke opdracht op.