Wie ben je?
Martha van der Voort

Wat
mastersoftrails.nl

Waar kennen we je van?
Sinds 2017 heb ik mijn eigen accountants- en administratiekantoor Advicount in Bant. Daarvoor heb ik jaren in loondienst gewerkt, waarvan de laatste drie jaar als accountant. Ik ben voor mezelf vanuit huis gaan werken, omdat ik vond dat ik mijn kinderen – nu 11 en 12 jaar – tekort deed. Het geeft me veel meer rust om thuis te zijn en mijn werk om hen heen te plannen.

Wat weten we nog niet van je?
Samen met een aantal andere enthousiaste mountainbikers, waaronder mijn man Marcel, heb ik de MTB-club Master Of Trails opgezet. Marcel mountainbikete al en drie jaar geleden ben ik met de kinderen ook begonnen. Vervolgens gingen er schoolvriendjes van de kinderen mee en die brachten ook weer vriendjes mee. Dat is uitgegroeid tot een groep van 25 kinderen waarmee we op zondagochtend mountainbiken in het Kuinderbos. Op zaterdagochtend fietst een groep van zo’n 15 jongere kinderen op het MTB-baantje in Bant. En doordeweeks is er een groep van zo’n 10 tot 15 volwassenen waarmee we fietsen. We zijn hard op weg een officiële vereniging te worden.

Bijzaak-Martha-van-der-Voort-staand

Wat is je drijfveer? 
De sport en het plezier dat de kinderen eraan beleven. Lang niet alle kinderen vinden voetbal leuk of passen in een team. Maar ieder kind heeft wel de behoefte ergens bij te horen en zich uit te leven. En daar leent mountainbiken zich prima voor.

Wat kost het je?
Vooral tijd. Sowieso al de halve zondag en eens in de maand gaan we met die groep naar een MTB-route verder weg, waardoor we nog langer weg zijn. En daarnaast heb je alle regelwerk. Maar ik hoef het niet alleen te doen. We hebben een enthousiast team en we betrekken de ouders er ook bij.

Zou je het anderen aanraden?
Wat ik doe, is het gevolg van het feit dat ik mijn eigen agenda kan bepalen. Als je dat ook kunt en je wilt je maatschappelijk inzetten, dan kan ik het zeker aanraden. Ik heb er veel plezier in en krijg er veel waardering voor terug. De band die je met de kinderen krijgt, is geweldig. Ik weet zelf hoe zwaar mountainbiken is – 25 kilometer in het bos is geen 25 kilometer op de weg – maar iedere zondag gaan ze weer graag mee op pad. Hun enthousiasme, daar doe ik het voor.