Met wie hebben we het genoegen?
‘Willem Timmermans, 39 jaar en ik woon in Luttelgeest. Ik ben geboren in Tollebeek, heb daar twintig jaar gewoond en ben toen met mijn ouders en drie jongere broers naar Canada geëmigreerd. Na 3,5 jaar daar ben ik teruggekeerd naar Nederland. Nu woon ik met mijn vrouw Anouk en twee dochters van 6 en 7 jaar in het buitengebied van Luttelgeest. Met mijn eigen bedrijf Timmermans Techniek werk ik voor machinebouwers, die hoofdzakelijk machines bouwen voor gebruik in de agrarische sector. Daarnaast heb ik een eigen werkplaats waar ik machines repareer en las- en constructiewerk uitvoer voor verschillende klanten uit de buurt. In het oogstseizoen ben ik werkzaam op een akkerbouwbedrijf. In de vrije tijd die ik dan nog heb – ik werk soms tot laat door en ook wel eens in het weekend – speel ik graag tennis.’

Willem Timmermans (eigen foto)
Willem Timmermans (eigen foto)

Met tennis heeft jouw Bijzaak ook alles te maken, toch?
‘Klopt. Ik ben algemeen bestuurslid bij de afdeling tennis van Tonego. Hier ben ik met name verantwoordelijk voor de accommodatie, het onderhoud van de banen. Als er wat nieuws moet komen of er gebreken zijn, dan zorg ik dat het wordt opgelost.’

Waarom tennis?
‘Mijn voetbalcarrière liep een jaar of zeven geleden ten einde, toen ik te vaak geblesseerd raakte. Toch wilde ik graag weer een sport beoefenen, dit werd tennis. Tot dusver heb ik hierbij aanzienlijk minder last van blessures dus ik hoop dit nog lang vol te houden.’

Waarom vind je het belangrijk je ook als vrijwilliger in te zetten voor de vereniging?
‘Ik vind het mooi wonen in een dorp, maar als je wilt dat er iets gebeurt, dan zul je ook zelf je steentje moeten bijdragen. We hebben een leuke groep van zes mensen. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en taken en doet waar hij of zij goed in is, dan kost het ook niet zoveel energie. Ik vind het gezellig om te doen, even weer wat anders dan werk.’

Hoeveel uur ben je hiermee bezig?
‘Het is geen hele grote vereniging, dus qua uren is het te overzien. Het tennisseizoen loopt van 1 april tot grofweg 1 november. In die maanden hebben we elke vier weken een vergadering. We organiseren een enkel-, een dubbel-, een mixdubbel-, een jeugd- en enkele gezelligheidstoernooien voor de club. Daar hou ik van, dat je samen iets organiseert voor de leden. In de winter is het rustiger. Dan wordt er minder getennist, want we hebben twee buitenbanen. Als het vriest, is het sowieso minder aantrekkelijk om een potje te tennissen omdat de baan dan glad wordt en in de regen is er ook niet veel aan.’