Lisanne Langedijk (eigen foto)
Lisanne Langedijk (eigen foto)

Je noemt jezelf momentenmaker. Wat houdt dat precies in? 
‘Leuk woord he? Ik ben zelfstandig trouwambtenaar en in mijn ogen wordt een trouwceremonie nog mooier met wat extra aandacht en liefde. Het is misschien wel de belangrijkste dag in het leven van een bruidspaar en het maakt mij echt gelukkig als ik die dag, dat moment, nog mooier kan maken.’

Hoe doe je dat dan?
‘Goede vraag. Dat verschilt echt per bruidspaar. Wat voorop staat is dat ik ze echt wil leren kennen. Waar zitten de liefdevolle verhalen en waar de pijnpunten? Liefde is er ook in moeilijke tijden en dat mag best gezegd worden. Ook tijdens de bruiloft. Door mijn achtergrond als coach en docent kan ik makkelijk contact maken en durf ik tijdens een voorgesprek door te vragen. Zo’n gesprek duurt trouwens vaak bijna een dagdeel. En daarna ga ik in gesprek met familie en vrienden zodat mijn verhaal tijdens de ceremonie ook echt klopt.
Dat kost tijd, maar dat is niet erg. Ik doe iets wat ik enorm leuk vind en dat geeft energie en voldoening.’

Je bent midden in de coronacrisis gestart. Was dat niet enorm onzeker?  
‘Ik werk ook als docent aan het Deltion College, dus ik had de zekerheid van een baan. Dat scheelt natuurlijk. Maar ik ben gewoon in het diepe gesprongen zonder hoge verwachtingen. Dat eerste jaar wilde ik gebruiken om te groeien. Om één á twee bruiloften te doen. Voor ik het wist had ik vijf boekingen. Supergaaf. Ik ben sinds dit jaar een dag minder gaan werken op het Deltion om alles te kunnen managen. Ook thuis. Ik heb twee kinderen en er voor hen zijn staat voor mij op nummer één. Maar corona heeft mij zeker niet tegengehouden.’

Wat is jouw grootste uitdaging als zelfstandig ondernemer? 
‘Eerlijk gezegd gaat het ondernemen vanzelf. Ik ben altijd al creatief geweest en dat helpt. Het eerste jaar had ik dus gehoopt op één of twee bruiloften en dat werden er vijf. Dat heb ik niet alleen te danken aan mond-tot-mond reclame, maar ook aan Instagram. Dat loopt echt goed. Voor volgend jaar heb ik nu al vijf bruiloften staan en ik verwacht dat dit er misschien wel tien zullen worden. Veel meer wil ik er komend jaar ook niet doen. Dat wordt mijn grootste uitdaging. Zorgen dat het niet te veel wordt. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen doen wat je leuk vindt en tijd voor je gezin.’

Hoe zie je de toekomst voor je?
‘Goed. Heel positief ook. De lokale ondernemers hebben me met open armen ontvangen. Dat geeft een goed gevoel voor de toekomst. Verder zie ik wel hoe het loopt. Ik zing ook nog in een band én ik ben bezig met een nieuw concept; muzikaal cadeau. Waarbij we tijdens bijvoorbeeld een verjaardag of pensioen langskomen en drie nummers spelen met een bijbehorend verhaal. Of ik dat ga combineren met het doen van bruiloften? Dat weet ik nog niet. Ligt er ook aan of dat past. Ik heb in ieder geval zin in de toekomst.’