In de Week van de Ondernemer zijn er twee programmaonderdelen waarbij ondernemers een kijkje kunnen nemen achter de schermen bij collega-ondernemers; in de kas en in De Lange Nering.

Tijdens het landelijke publieke event Kom in de Kas op zaterdag 6 april verzorgen een aantal kwekerijen een rondleiding specifiek voor collega-ondernemers. Het komt vaak voor dat ondernemers nauwelijks weten wat er zich allemaal achter de deuren van een glastuinbouwbedrijf afspeelt. Door bij elkaar in het bedrijf te kijken kan inspiratie opgedaan, kennis gedeeld en verbindingen tussen sectoren gelegd worden. Het biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om nader kennis te maken met bedrijven in de glastuinbouwsector en (meer) samen te werken.

Op donderdag 11 april staan ondernemers in de Lange Nering centraal bij het running business event van Bedrijven Actief Noordoostpolder. Speciaal voor ondernemers is een route uitgestippeld om binnen te kijken. Wat komt er allemaal kijken bij detailhandel en zijn er cross-overs tussen andere bedrijfstakken? Collega-ondernemers worden uitgenodigd om zich aan te melden.