Het belang van digitale oplossingen is door de coronacrisis overduidelijk geworden. Om ondernemers in het MKB daarbij te helpen heeft Regio Zwolle de digitale werkplaats MoveDigi opgezet.

“De coronacrisis laat zien dat digitale oplossingen de wereld draaiende houden. Veel kleinere ondernemers vinden dit lastig, omdat ze over onvoldoende kennis, middelen en vaardigheden beschikken”, zegt Ynte van der Meer, projectleider Kennispoort Regio Zwolle. In MoveDigi gaan studenten van Hogeschool Windesheim, Deltion College en Landstede MBO de komende drie jaar mkb-ondernemers in de sectoren retail, logistiek of maakindustrie helpen met hun digitaliseringsvraagstukken.

Studenten van de disciplines ICT, bedrijfskunde, economie en e-commerce krijgen hierin een rol. Zij benaderen digitalisering vanuit drie lijnen. “De eerste richt zich op commercie: is de website actueel, is de e-commerce op orde en hoe staat het met de betalingslogistiek? Worden de juiste klanten wel benaderd? Bij de tweede lijn kijken de studenten of bedrijven die al wel iets doen met e-commerce daar genoeg uithalen. Wat kan de data die er binnenkomt nog meer opleveren? De derde lijn richt zich op automatisering. Welke bedrijfsprocessen zijn van belang om te automatiseren?”

Het werk van de studenten gaat niet ten koste van commerciële bedrijven, benadrukt Van der Meer. “Het helpt deze bedrijven juist op weg om de juiste vragen bij deze commerciële partijen neer te leggen. De studenten inventariseren en adviseren. Voor de echte uitwerking kunnen bedrijven het best naar een professionele partij met veel ervaring. Een partij ook die niet gebonden is aan schoolvakanties.”

Heeft u een vraagstuk?
MoveDigi richt zich op mkb-bedrijven in Regio Zwolle die minimaal vijf jaar bestaan en twee tot vijftig werknemers hebben. De projectleiding wil vijftig aanvragen verwerven voor aanvang van het tweede semester op 1 februari 2021. Voor bedrijven die zich in december nog aanmelden is de dienstverlening gratis.

Meer informatie
movedigi.nl

Voor contact
Ynte van der Meer
Tel 06 17 10 59 43