Ondernemer Centraal juni 2016


Bedrijventerrein De Munt in Emmeloord is KVO-B gecertificeerd en staat in de top 3 van veiligste bedrijventerreinen van Nederland. Daar profiteren alle ondernemers op De Munt van mee.De hercertificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) is op 22 april toegekend tijdens een bijeenkomst van Stichting Beveiliging De Munt (SBDM). Een opsteker voor de deelnemende ondernemers aan het SBDM-collectief en voor de gemeente, vanwege haar inzet voor veilige en schone bedrijventerreinen.

De certificering geldt weer voor drie jaar. Deelnemers van SBDM kregen tijdens genoemde bijeenkomst certificaten uitgereikt, waarmee zij onder meer bij verzekeringsmaatschappijen kunnen aantonen dat de veiligheid op hun bedrijventerrein goed is gewaarborgd. De stichting hoopt hiermee niet-deelnemende gevestigde ondernemers ook over de streep te trekken. Zij kunnen eveneens profiteren van de camerabeveiliging en de certificering en hoe meer bedrijven deelnemen hoe groter het voordeel.

Om de veiligheid te blijven borgen, is actieve deelname van alle ondernemers op De Munt van belang. De stichting zet momenteel in op uitbreiding van het bestuur, structureel overleg en het houden van regelmatige bijeenkomsten voor alle ondernemers. Om de lopende diensten in stand te kunnen houden, wordt een meerjarenplan van aanpak opgesteld.