Ondernemer Centraal december 2017

De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw wordt op 21 juni 2018 in Emmeloord gehouden. Vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen kunnen worden aangemeld of zichzelf aanmelden.

De verkiezing wordt voor de zevende keer gehouden, maar voor de eerste keer in gemeente Noordoostpolder. “Het wordt dus ook wel eens tijd”, zegt Jolanda Wicherson uit Emmeloord, “want we hebben waanzinnig mooie, ondernemende vrouwen in Noordoostpolder, die te weinig gezien worden. Zij verdienen een podium”. De Flevolandse Zakenvrouw 2015 kan uit eigen ervaring iedere ondernemende vrouw deelname aan de verkiezing aanbevelen: “We zijn in het noorden nog teveel geneigd bescheiden te zijn. Maar zet je bescheidenheid aan de kant, want je doet jezelf tekort. Het is ontzettend leuk om zakenvrouw van het jaar te zijn. Het brengt je naamsbekendheid en zichtbaarheid. Je wordt daarna nog meer gezien als een expert op je vakgebied”.

Voorzitter Marja Janse van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen (FZ) is het daar roerend mee eens en moedigt aan: “Ga niet stilletjes zitten wachten tot je aangemeld wordt. Mannen hoef je dat niet te zeggen, die zouden zichzelf al lang hebben aangemeld. Maar vrouwen bagatelliseren altijd waar ze mee bezig zijn. ‘Ja, ik heb een leuk bedrijfje’, zeggen ze en dan blijken ze een enorme omzet te draaien.”

Mitra Lagrand uit Emmeloord won dit jaar de titel en voelt zich sindsdien serieuzer genomen. In 2016 sleepte ze een internationale award in de wacht. “Maar die heeft me lokaal minder publiciteit opgeleverd, dan de titel Flevolandse Zakenvrouw.” Ze vindt het geweldig dat de verkiezing volgend jaar in Emmeloord wordt gehouden en moedigt andere vrouwen aan over hun drempel heen te stappen: “Heb vertrouwen in jezelf en wat je doet en twijfel niet. Ook al win je de titel niet, dan word je wel gezien en heb je dus toch gewonnen”. Janse bevestigt dat wie slim gebruik maakt van een nominatie daar winst uit kan halen. “Je bent niet voor niets genomineerd, gebruik het als marketing tool. Je krijgt bijvoorbeeld als genomineerde een button die je op je website kunt plaatsen en onder je mailings.”

Wicherson en Lagrand waren beide winnaars in de categorie zelfstandig professional. Daarnaast zijn er de categorieën directeur MKB en manager. Aanmelding gaat heel eenvoudig via www.flevolandsezakenvrouwen.nl. Voor de eerste verkiezing in Emmeloord moedigt Janse kandidaten uit Noordoostpolder extra aan zich aan te melden. “Het zou toch mooi als we er dan ook een Noordoostpolder-feest van kunnen maken.”