Ondernemer Centraal maart 2020

Wie ben je en wat voor werk doe je?
Mijn naam is Jaap van Veen, ik ben 34 jaar en woon in Creil. Ik ben stratenmaker en werk nu bijna een jaar bij Knipscheer Infra.

Wat deed je hiervoor?
Hiervoor heb ik zo’n zeven jaar in de bijstand gezeten, maar voor die tijd werkte ik ook in de infrastructuur. Ik had een goede baan en een eigen huis in Emmeloord, dus ik had m’n leven aardig op de rit. Maar door omstandigheden raakte ik alles kwijt en kwam in de schuldsanering.

Wat deed dat met je?
Dat hakte erin, ik kwam erdoor in de psychiatrie terecht. Daar ben ik weer uitgekomen, maar het drukt wel een stempel op je. Ik schaamde me ervoor dat ik in de bijstand zat, kwam thuis op de bank te zitten en begon dicht te groeien.

Wat heb je zelf gedaan om weer werk te krijgen?
Ik heb wel 250 keer gesolliciteerd, maar m’n cv is niet zo groot en m’n tijd in de psychiatrie werkte ook niet mee. Ik kreeg iedere keer nul op m’n rekest. En door de schuldsanering miste ik ook een stuk motivatie om weer aan het werk te gaan. Je krijgt 50 euro per week, of je nu 0 of 40 uur werkt.

Hoe ben je geholpen?
Samen met de WerkCorporatie hebben we mijn hulpvraag opgepakt. Zij hebben me op het traject WeCo-fit gezet. Drie keer per week twee uur onder begeleiding intensief sporten bij Youth Reboot in Emmeloord. Die stevige aanpak had ik nodig om weer werkfit te worden.

Wat heeft het je gebracht?
Ik ben achttien kilo kwijtgeraakt en ik had beginnend diabetes waar ik daarna vanaf was. En het belangrijkste is dat ik bij Knipscheer Infra de kans heb gekregen om te laten zien wat ik waard ben. Na drie maanden heb ik een tijdelijk contract gekregen en na de bouwvak gaat dat in principe over in een vast contract. Ik heb weer structuur in m’n leven, draai weer mee in de maatschappij en kan weer aan m’n toekomst gaan bouwen.

Wilt u binnen uw bedrijf ook iemand een nieuwe kans geven?
Neem contact op met de WerkCorporatie, via (0527) 633 543 of werkgeversteam@werkcorporatie.nl.