Corona heeft de arbeidsmarkt op zijn kop gezet. Veel inwoners hebben of dreigen – zonder overheidssteun aan bedrijven – hun werk te verliezen. Naast steun voor bedrijven is er in de Regio Zwolle -waar de Noordoostpolder ook onder valt- ook steun voor individuele werkzoekenden en werkenden die zich willen blijven ontwikkelen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten: Groei Vooruit.

Groei Vooruit logo

Groei Vooruit is onderdeel van ‘Upgrade jezelf Regio Zwolle’ en biedt inwoners van Regio Zwolle tijdens de coronacrisis gratis persoonlijke werk- of loopbaancoaching en daarmee kans op een betere toekomst. Is er om- of bijscholing nodig, dan bekijkt Groei Vooruit de financieringsmogelijkheden.
En dat voorziet duidelijk in een behoefte, bleek uit de eerste proefperiode waarin belangstellenden zich konden melden bij Upgrade jezelf. Nu die is afgerond hebben meer dan 2.500 inwoners in Regio Zwolle zo de weg naar hulp gevonden, wat tot de uitreiking van 650 scholingsvouchers heeft geleid.
Zoals voor Geertje van Hattum uit Emmeloord. Zij was reisadviseur en had mede door de coronacrisis behoefte aan een carrièreswitch. Mede dankzij Groei Vooruit kon zij zich laten omscholen tot Wmo-consulent.
‘Het leek bijna te mooi om waar te zijn: 5.000 euro om je te laten omscholen. Een fantastisch initiatief. Iedereen heeft er recht op om zijn kennis te verrijken. Mijn opleiding is van start gegaan. Mijn kinderen liggen rond 19.00 uur in bed, dus de aangegeven drie uur huiswerk per week ga ik zeker halen. Ik krijg er enorm veel energie van.’

groeivooruit.nl