De agrarische sector in Noordoostpolder staat in binnen- en buitenland hoog aangeschreven. Dat is mede te danken aan het voortdurend innoveren binnen die branche. Allerlei bedrijven en instellingen dragen hier een steentje aan bij. Met de Smart Farming Award wil de gemeente Noordoostpolder de agrarische sector stimuleren om te blijven vernieuwen.

De award wordt in mei uitgereikt aan een persoon of bedrijf die een belangrijke bijdrage levert aan innovatie in de landbouw. Passend in het jaar waarin de Noordoostpolder, ooit ontworpen als de graanschuur van Nederland, haar 80-jarig bestaan viert.
Duurzaamheid, gezondheid, circulariteit, biodiversiteit, energie, water, beschikbaarheid van personeel, de bodemkwaliteit en belemmeringen door de wereldwijde coronacrisis en de oorlog in de Oekraïne: het zijn allemaal uitdagingen voor de agrarische sector. Uitdagingen waar ondernemers in de Noordoostpolder dagelijks oplossingen voor zoeken.

Iedereen mag bedrijven of personen uit de Noordoostpolder aandragen die volgens hen de Smart Farming Award verdienen. Een jury beoordeelt alle inzendingen op de bijdrage die de innovatie levert aan: gezonde gewassen in vitale grond, een toekomstbestendig bedrijf met zorg voor het milieu, aantrekkelijkheid van de sector als werkgever en een vitale keten.
De genomineerde moet in de Noordoostpolder wonen of werken. Nomineren kan door een mail te sturen naar ondernemen@noordoostpolder.nl. Geef daarbij een motivatie van maximaal 500 woorden.

  • Nomineren kan vanaf nu tot 15 april 2022
  • De jury beoordeelt de inzendingen
  • en brengt een bezoek aan de drie beste kandidaten
  • In mei wordt de Smart Farming Award uitgereikt op de Floriade 2022 in Almere.

De jury bestaat uit Marien Verhage van LTO Noord, Cor van Veldhuijsen van het Agrofoodcluster en wethouder Hans Wijnants van Economische Zaken. De winnaar krijgt naast de award, hulp bij de promotie van de innovatie (met bijvoorbeeld een bedrijfsfilm) in de stijl van de nieuwe gebiedspromotiecampagne en tien entreekaarten voor de Floriade.