Wie
Ivonne Frans (37)

Wat
SUPPIE Emmeloord

Sinds
1 april 2021

Website
Suppie-emmeloord.nl

 

Wat doe je?
‘Ik verhuur SUP-planken in Emmeloord. In Breda, waar ik hiervoor woonde, was ik fervent aan het suppen en ik merkte dat dat hier in de polder eigenlijk nog helemaal niet werd gedaan.’

Wat bracht jou dan naar de Noordoostpolder?
‘De liefde. Ik leerde mijn vriend Daan kennen via Tinder. Doordat we zoveel samen waren in de eerste lockdown, leerden we elkaar snel heel goed kennen. We waren ook direct veel samen, maar vooral in Emmeloord. Mijn vriend is eigenaar van de Patatbaas in de Lange Nering, waardoor hij niet zomaar even naar Breda kon komen. Ik kan met mijn laptop overal aan de slag.’

210507OC-AanDeSlag-(Ivonne-Frans)-staand

Maar suppen was je hobby. Waarom besloot je ondernemer te worden en SUP-boards te gaan verhuren vanaf de Zuiderkade?
‘Omdat het zó leuk is om te doen. Ik werk ook als eventmanager, maar daar was door corona heel weinig werk in. Wat ik nu doe, schuurt wel tegen dat werk aan. Ik had echter nooit gedacht dat ik een sportieve activiteit zou opzetten, want ik ben zelf helemaal niet zo sportief. Ik kende hier eigenlijk vrij weinig mensen, alleen de vrienden van mijn vriend. Hoe kon ik toch de omgeving en de mensen leren kennen, nu er geen verjaardagsfeestjes waren om naartoe te gaan, terrasjes en kroegen dicht waren? Suppen was voor mij de perfecte manier.’

En waar moet je dan naartoe ‘suppen’ vanaf de Zuiderkade?
‘Wat ik een mooi plekje vind om naartoe te varen, is het haventje bij hotel Van der Valk. Je peddelt tussen de bomen er naartoe en kunt daar mooi op de kade liggen. Maar door de Erven peddelen is ook prachtig. Suppen laat je je eigen omgeving van een heel andere kant zien. Voor mij is het super ontspannend. Je bent op het water, hoort de vogeltjes fluiten en je bent toch actief bezig doordat je moet proberen in balans te blijven. Je telefoon zit in een waterdicht tasje, dus die pak je niet zomaar even. Suppen zet je echt even helemaal uit en je komt altijd met een voldaan gevoel terug.’

Wat hoop je binnen een jaar te bereiken?
‘Ik hoop dat suppen een activiteit wordt waar mensen aan denken als ze iets leuks willen doen in Emmeloord en omgeving. Ze kunnen bijvoorbeeld een hele dag suppen, dan nemen ze de plank mee in de auto. Ik maak gebruik van opblaasbare SUP-boards. Of je nu naar Giethoorn wilt of een natuurgebied in de buurt: het kan. Samen met mijn vriend bied ik menuutjes aan die we bezorgen tijdens de tochtjes. Een borrelplankje bijvoorbeeld of een ijskoffie. Ik hoop ook andere activiteiten aan te gaan bieden, zoals yoga op de SUP of suppen met honden. Het zou mooi zijn als ik met suppen iets nieuws kan bieden dat mensen hier in de polder omarmen. De reacties van de gemeente waren heel enthousiast, toen ik contact zocht met mijn plannen. Dat gaf me zelfvertrouwen. Als je ergens gepassioneerd over bent, dan kun je dus overal beginnen. Een onderneming starten is wat dat betreft geen hogere wiskunde.’