• Wat: HEYCOLLEGA Tekst & Communicatie
  • Wie: Floor Wessels (40)
  • Sinds: Juli 2023
  • Website: heycollega.nl

Wat doe je precies?
‘Ik neem ondernemers en bedrijven communicatie- en tekstklussen uit handen. Tekst is echt mijn passie. De lezer van nu is ongeduldig, maar mensen hebben wel tekst nodig om over te gaan tot het kopen van je product of gebruik te maken van je diensten. Met de juiste communicatie zorgen dat die customer experience goed verloopt, dat is waar ik me voor inzet. Zo schrijf of herschrijf ik teksten voor websites, nieuwsbrieven en social media. Mijn doel is om dit werk fulltime te doen, op dit moment zit ik tussen de 20 en 30 uur. Ik heb dus nog ruimte om te groeien.’

Jij wilt dus voor elke onderneming de collega zijn die de communicatie doet, aan de naam van je bedrijf te zien?
‘Ja, ik was op zoek naar een naam die makkelijk te onthouden is en vrolijk. HEYCOLLEGA kwam al vrij snel bij me naar boven. Hij is ook leuk om de telefoon mee op te nemen, dan wordt het: ‘Hey collega, met Floor’.’

Waarom een eigen onderneming?
‘Ik was niet bewust bezig voor mezelf te beginnen. Ik had het erg naar mijn zin bij Netl als eventmanager. Tijdens een sabbatical die ik van dat werk nam, dacht ik wel: ik ga kijken wat er op mijn pad komt. Maar elke keer als ik bij een bedrijf keek of het daar leuk zou zijn voor mij, was er dat stemmetje: ‘Waarom ga je niet voor jezelf werken in dat vakgebied waarin je zo krachtig bent?’ Als tiener stond ik al op podia met mijn zelfgeschreven nummers. Ik werd vooral blij van de tekst voor die nummers maken. Het was alsof mijn talent voor schrijven me nu weer riep: ‘Ik ben er niet voor niets.’

Wat heeft je verrast in het ondernemerschap?
‘Dat ik toch collega’s heb, al werk ik in mijn eentje. Als ik me helemaal onderdompel in een bedrijf, dan vind ik het verrassende dat de mensen met wie ik samenwerk echt als collega’s gaan voelen. Je gaat er samen voor.’

Wie of wat inspireert jou als ondernemer?
‘In het gezin van zeven kinderen waarin ik opgroeide, hebben drie broers en mijn vader een eigen bedrijf. Ze inspireren me allemaal. Zo heeft mijn vader al meer dan 30 jaar een theater waarmee hij door heel Europa reist en op festivals, parades en andere evenementen staat. Hij doet wat hij het allerleukst vindt en heeft daarmee een goed draaiend bedrijf. Dat geeft me vertrouwen dat het met mijn onderneming ook goedkomt. Ook zie ik bij hem hoe een bedrijf zich door de jaren heen kan ontwikkelen. Het kan met je meegroeien, je hoeft niet één plan te hebben waarin je vastlegt wat je voor de rest van je leven gaat doen. Naast teksten schrijven en ondersteunen in communicatie bouw ik nu bijvoorbeeld websites. Daar heb ik me in verdiept na een vraag van een klant. Ik houd ervan mezelf te ontwikkelen op meer vlakken waar werk ligt.’

Waar sta je over vijf jaar?
‘Dan hoop ik dat ik een aantal leuke klanten heb voor wie ik met regelmaat opdrachten doe. Tussendoor hoop ik dat er ruimte is voor bijscholing, zodat ik mezelf kan blijven uitdagen en prikkelen.’